zaterdag 11 januari 2020

Het Sprookje van de Ecologische voetafdruk





Er was eens ver sprookjesland, gelegen aan de Noordzee, waar de mensen zich grote zorgen maakten over hun ecologische voetafdruk. Die moest nodig verkleind.
Ze pakten het radicaal aan. Ze werden zonder uitzondering veganisten. Bovendien schaften ze het vliegverkeer af. En weg met de auto! Ook beperkten zij drastisch hun elektriciteitsgebruik. Een veganistische maaltijd smaakt sowieso beter bij kaarslicht! Niet dan?

Alle weidegrond werd bebost. En alle boeren werden bosarbeider. Het stikstofprobleem was in een keer opgelost.
Het sprookjesland leed met circa18 miljoen inwoners aan overbevolking. Dat drukte zwaar op het milieu. Strenge geboortebeperking werd ingevoerd. En homofilie werd bevorderd, want daar komen geen kindjes van! Ook de oudjes werden niet ontzien. De mensen leefden veel te lang! Er zat niet anders op dan euthanasie verplicht te stellen.
Niemand mocht meer ouder worden dan zeventig.
Die euthanasie was aldus geregeld.. Op je zeventigste verjaardag kwam om stipt half twee uur 's middags de staatsdokter langs met een van staatswege bekostigde verjaardagstaart en een dito fles biologische champagne. Je blaast de zeventig kaarsjes uit.... Drinkt een glas met je dierbaren. En dan hupsakee, een spuitje.

En de kinderen op school moesten almaar milieuwerkstukken maken... bv, over wie in Sprookjesland de kleinste ecologische voetafdruk had.
Dat was minder lastig dan het leek. De ontlezing was immers compleet voorbij. Omdat onze lieverdjes niet meer gamen konden, bij gebrek aan elektriciteit, waren ze inmiddels weer verwoed boeken gaan lezen. Sprookjesboeken natuurlijk. Wij zij hier immers in Sprookjesland.

Nogal eens werd Kapitein Haak ,de tegenstander van Peter Pan , gezien als de persoon met de kleinste voetafdruk....Want die had immers een houten poot.
Maar de echte slimmeriken kozen natuurlijk voor Klein Duimpje....wel zonder de Reuzenlaarzen, natuurlijk!
En zo leefden de mensen in dat ver sprookjesland aan zee weliswaar niet erg lang
maar wel heel duurzaam, en dus ...heel gelukkig!

Geen opmerkingen: