vrijdag 27 maart 2020

De intellectuelen


De intellectuelen



Vandaag zijn er in gezamenlijke opdracht van het Ministerie van Binnen­landse Zaken & het Ministerie van Veiligheid en Justitie twee typische intellectuelen gevan­gen. Beiden bijzonder fraaie exemplaren, enig in hun (uitstervende) soort! Ze zullen gebracht worden naar het park “De Hooge Veluwe", achter het museum Kröll­er-Muller, een cul­turele instelling die zij natuur­lijk ten allen tijde vrij zijn om te bezoe­ken.
In het Park kunnen de intellectuelen veilig overle­ven. Speci­aal voor hen zijn er twee stromende rivier­tjes aangelegd.Dat zal verfrissend werken op hun vaak muffe wijze van argu­menteren. Ook meerdere modder­po­elen. Intellectuelen willen namelijk elkaar nogal eens graag bevuilen. En verder hoge bosscha­ges, waarachter de meer laffe exemplaren zich tijdelijk onzicht­baar kunnen maken..
Alsook kilo's stug hoog pampagras, waar ze hun tanden op stuk kunnen bijten, want aan dat laatste is, wonderlijk genoeg, in die kringen grote behoefte . Dwars door alles heen strui­nen kan daar uiteraard ook. Wel langs speci­ale, platgetre­den pa­den, s.v.p.!.
De bedoeling is, dat we uiteindelijk drie gezonde intellectue­lenpopulaties in Nederland opbouwen. In Rotterdam (Blijdorp), in Amsterdam (Artis) en op de Hoge Veluwe.
Door onze intellectuelen aldus te spreiden over drie biotopen worden ze minder kwetsbaar voor rampen als moord en brand en virussen als het rechtspopulisme. En zo hebben onze intellectuelen dan een veel grotere kans om de eenentwintigste eeuw te overle­ven dan nu het geval is. Want onze eeuw is een zware, al te zware voor het intellect aan het worden. Om dat in te zien hoeft men geen reaguurder op internet te raadplegen. .

Wie overigens denkt dat het vangen van deze elitaire beesten een makkelijke klus is, heeft het goed mis. Dagelijks moet het AIVD liefst twaalf geheime agen­ten daartoe inze­tten. Een forse, onverwachte extra­post op de Rijksbegroting en dát in een tijd van bezuiniging ! .
Bij het vangen gaat men als volgt te werk. Zodra onze AIVD-agenten een geschikt exem­plaar vinden, vormen ze een kring om hem heen, zodat de intellectueel in kwestie onmo­ge­lijk nog kan ont­snappen. Vervolgens wordt de intel­lectu­eel vakkundig ver­doofd met een spuitje.
Wist u, dat er soms nog eens twee dozijn mankrachten extra nodig zijn om zo'n vaak dui­zenden kilos aan bedrukt papier wegende mastodont op een truck te hijsen?
Dan is onze intellectueel eindelijk klaar voor de reis naar zijn nieuwe verblijf.
Uiteraard wordt hij daar niet zomaar in het wilde weg losgela­ten, maar achter een forse omheining.
Deze diersoort is nu eenmaal giganti­sch onberekenbaar. Je weet het maar nooit!


Manuel Kneepkens

Geen opmerkingen: