donderdag 27 juli 2017

Strips! Museum DOOD?!!!

Mededeling van onze vriend, Strips! Museum!

Beste mensen,

Het is met pijn in ons hart dat we jullie moeten meedelen dat we onze droom, het museum voor strip- en tekenfilmkunst in Rotterdam, moeten opgeven.

We hebben het afgelopen jaar met veel enthousiaste mensen hard gewerkt om een succes te maken van het museum. We zijn trots op de mooie tentoonstellingen, zeker op de helaas te vroeg afgebroken tentoonstelling over Donald Duck, die druk werd bezocht.

Wij zijn dankbaar voor de ondersteuning van fondsen, instellingen en individuen die ons hebben geholpen en begeleid. Het was financieel echter niet mogelijk om door te gaan, omdat een deel van de opstartkosten niet op korte termijn konden aflossen en de betrokken partijen niet tot een oplossing wilden komen. Dat is jammer, want het bezoek (en dus de inkomsten) waren sterk stijgend. Zonder bovenstaand probleem was het museum nu hard op weg om geheel zelfstandig te kunnen voortbestaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat er een groot publiek is voor een strip, tekenfilm en gaming museum in het Rotterdamse en wij hopen dan ook dat er hard naar mogelijkheden zal worden gezocht om deze belangrijke en toegankelijke kunst een vaste plaats in de museale wereld van Rotterdam en omstreken te geven.
De collecties zijn er, het enthousiasme is er, het publiek is er, maar helaas is voor ons museum nu het doek gevallen.

Wij bedanken iedereen die samen met ons heeft geloofd in deze droom.

Directie en Raad van Toezicht
van Stichting Strips

Met vriendelijk groet,
Marc Kleijnen, directeur

Museum is tot nader bericht gesloten.

Geen opmerkingen: