dinsdag 21 november 2017

Neenland - Nijntjesland


Het programma van Nijntje’s Partij,  beslaat …een A-viertje! Het programma van de  Partij van de Neenvoud is dan ook zeer eenvoudig: zeg doodgewoon overal nee op.
De partij spreekt de neenvoudigen van geest in ons land  dan ook zeer aan.
Vooral bij ons in Notterdam. Daar gaat die partij nu de grootste worden, zo wordt voorspeld.

Dat verleidde Nijntje onlang tot de uitspraak  dat haar partij, de PvdN, binnenkort ook vast en zeker de grootste zal zijn in heel ons land en dat dus vroeg of laat haar het premierschap dient toe te vallen.
Onder leiding van de PvdN zal Nederland dan een radicaal andere koers gaan varen, beloofde Nijntje.

Maar wát heeft de PvdN dan wel voor ons in petto?

Allereerst zal Nederland, als de Partij van de Neenvoud het voor het zeggen krijgt, Neenland gaat heten. Immers enkel de naam Neenland drukt het Neendenken, het nieuwe (politieke) denken in (voorheen) Nederland adequaat uit.

Hoofdstad van Neenland wordt uiteraard Notterdam. Weg met Namsterdam!

Neenland zal vervolgens Neuropa met zijn neurotische neuro verlaten. De Nexit!. Terug naar de gulle gulden van de Jaren Vijftig!
Maar het belangrijkste toch wat de Partij van de Neenvoud  voor ons, Neenlanders tot stand wil gaan brengen, is het volgende:  

Nijntje: ‘Wilt u neer of ninder Narokkanen?’
De cafèzaal : ‘Ninder!  Ninder!’
Nijntje : ‘Nou, dan gaan wij dat voor u negelen!’

De volgende landelijke verkiezingen kunnen  vast wel eens desastreus kunnen verlopen voor de middenpartijen.  Zoals het onlangs de PvdA is vergaan.En in mindere mate VVD.
Nijntje is daarom dan ook inmiddels al, in het diepste geheim, door Nillem Alexander, onze Noning, gepolst of zij, Nijntje, in dat geval,  bereid is om een nieuwe Negering te vormen.

Maar mevrouw Nijntje heeft Nee gezegd Nee! Nee! Nee!
Hoè kan het ook anders!

Het woord ‘Ja’  komt nu eenmaal in haar nocabulaire niet voor.

Geen opmerkingen: